Deze maand laten we ons inspireren door vier vrouwelijke geloofshelden die op een eigenwijze een voorbeeld vormen hoe goed leven eruit ziet in een complexe en veelal gebroken wereld. Ze nemen ons mee in hun leven en laten zien hoe deugden als empathie, moed, hoop en daadkracht vorm krijgen in de (levens)keuzes die ze maken. Alle vier laten tonen ze glimpen van een groot geheim, een bron die levenskracht geeft. Het is namelijk God zelf die hen bewust maar ook ongemerkt hun karakter vormt. Zijn genade en liefde vormen de stille drijvende kracht achter deze fascinerende vrouwen.

 • Ruth – empathie
 • Esther – moed
 • Hanna – hoop
 • Debora – daadkracht

Andere sterke, vrouwelijke personages in de Bijbel zijn Maria, Dorkas, Sara en  Jochebed. Ook in de geloofshelden-lijst van Hebreeen 11 staan een aantal vrouwen.

 • Rianne

  Tijdens de kringavond hebben we gesproken over Ruth. Nadat we eerst het verhaal in grote lijnen hebben doorgenomen zijn we aan de hand van de blog van Wendy Born meer de diepte in gegaan.
  http://christenleven.blogspot.nl/2016/11/ruth-een-vrouw-vol-vertrouwen.html

  De vragen die we hierbij hadden:
  – Wat raakt je als je dit hoort?
  – Wat vind jíj moeilijk, als het gaan om God volgen, God vertrouwen, werk te doen dat veel ‘minder’ is?
  – Hoe kun je achteraf zien hoe ook ‘de mindere dingen’ jouw leven hebben beinvloed ?

  https://www.youtube.com/watch?v=gSpIk3cmdNA – Stef Bos

  • Hey Rianne, thanks voor het delen. Klinkt als een goede avond! Ik heb wat je opschreef in de reactie even in een PDF gezet en op de pagina met al het kringmateriaal. Ik hoop dat je het goed vindt. Zo vinden andere kringleiders het wat makkelijker.. http://www.jaarthema.nl/kringpapers/