Heeft je karakter impact op je geloof en gebedsleven? Boeiende vraag! Stel dat het antwoord ja is… is Jezus volgen dan niet véél simpeler voor lieve sociaaltjes dan voor pittige driftkikkers? En kun je qua persoonlijkheid dan ook enorm ongeschikt zijn om te bidden?

Is je karakter aangeleerd of aangeboren?

Om te beginnen: wat bedoelen we met karakter? Kort gezegd omvat het je persoonlijke eigenschappen, maar er is eeuwen gekibbeld over de vraag of die aangeboren of aangeleerd zijn. De conclusie? Allebei! Coach, spreker en schrijver Wim Grandia legt uit dat geen enkele persoonlijkheid in beton gegoten is. Je karakter zit weliswaar deels in je genen, maar wordt ook beïnvloed door je opvoeding en alles wat je meemaakt. “Al die dingen vormen ons – en dat gebeurt het sterkst in onze jeugd.”

Lees hier verder in dit artikel op eomagazine.nl