Het idee van deze website is dat je het materiaal dat bij de maanden staat, naar eigen inzicht kunt gebruiken voor de kring-avonden. Dus met het materiaal van september (karakter van God), oktober (karakter van de wereld) en november (karakter van de mens) kom je vast al een eind. Maar ..  op deze pagina komt door het jaar heen nog extra kringmateriaal te staan in relatie tot het jaarthema. Heb je iets gemaakt wat hier nog niet tussenstaat? Stuur het op.

April ‘relaties’

Maart ‘opofering’

40-dagen tijd (14 feb t/m 31 maart)

De veertig-dagen is een periode die veel christenen gebruiken om toe te leven naar Goede Vrijdag en Pasen, de dagen waarop Jezus stierf en opstond uit de dood. Je kunt dat doen door bijvoorbeeld als kring de scheurkalender van Tear te lezen. Speciaal voor kringen is er ook kringmateriaal geschreven door Oeds Blok.

Mini-cursus voor je kring: Gebed vormt je karakter

Wij hebben deze mini-cursus met onze huiskring doorlopen en zijn er enthousiast over. We hebben op andere manieren leren bidden en we zijn ons bewuster van het belang van ons gebed voor de wereld, onze vrienden en voor onze relatie met God. Daarom delen we de cursus nu met jullie allemaal, wat ook de bedoeling van Alpha Nederland was… Lees verder en download materialen voor je kring

Algemene kringpapers over karakter

Januari ‘geloofshelden met karakter’

November ‘het karakter van de mens’

Oktober ‘het karakter van de wereld’

September ‘het karakter van God’

  • Kringpaper Karakter van God- Barmhartigheid
  • Idee voor een starter of zelfs een hele avond: deel met elkaar nummers die voor jou iets laten horen van Gods karakter. Deel ze meteen in de reacties onder de spotify-lijst hier (of doe er inspiratie op!)
  • Startvraag voor een avond: in een relatie leer je vaak dat je elkaar niet moet willen veranderen. Waarom zou een liefdevolle God ons karakter dan willen veranderen?
  • Stel elkaar de vraag: wat is het karakter van God volgens jou? Voer vervolgens een kringgesprek over de volgende eigenschappen van God; toornig, streng, ongrijpbaar. Is dat ook Gods karakter? En waarom? Ken je voorbeelden / teksten uit het Oude Testament hierbij?

Algemeen