De eerste maand van het nieuwe jaar is traditiegetrouw de maand van de goede voornemens. Welke goede voornemens heb jij voor 2018? Waarin wil jij dit jaar karakter vormen?  Voel je vrij om je goede voornemens hieronder in de reacties te delen. Zo kunnen we elkaar ook inspireren en aanmoedigen,

Misschien doe je niet aan goede voornemens maar ben je wel uit op een goed leven. Goed leven met God, goed leven met de mensen om je heen, goed leven met jezelf en goed leven met de schepping. Hoe doe je dat? Hoe ga je om met de (on)mogelijkheden om goed te leven? Deze maand laten we ons inspireren door vier vrouwelijke geloofshelden die op een eigenwijze een voorbeeld vormen hoe goed leven eruit ziet in een complexe en veelal gebroken wereld. Ze nemen ons mee in hun leven en laten zien hoe deugden als empathie, moed, hoop en daadkracht vorm krijgen in de (levens)keuzes die ze maken. Alle vier laten tonen ze glimpen van een groot geheim, een bron die levenskracht geeft. Het is namelijk God zelf die hen bewust maar ook ongemerkt hun karakter vormt. Zijn genade en liefde vormen de stille drijvende kracht achter deze fascinerende vrouwen.