Deze maand laten we ons inspireren door vier vrouwelijke geloofshelden die op een eigenwijze een voorbeeld vormen hoe goed leven eruit ziet in een complexe en veelal gebroken wereld. Ze nemen ons mee in hun leven en laten zien hoe deugden als empathie, moed, hoop en daadkracht vorm krijgen in de (levens)keuzes die ze maken. Alle vier laten tonen ze glimpen van een groot geheim, een bron die levenskracht geeft. Het is namelijk God zelf die hen bewust maar ook ongemerkt hun karakter vormt. Zijn genade en liefde vormen de stille drijvende kracht achter deze fascinerende vrouwen.

  • Ruth – empathie
  • Esther – moed
  • Hanna – hoop
  • Debora – daadkracht

Andere sterke, vrouwelijke personages in de Bijbel zijn Maria, Dorkas, Sara en  Jochebed. Ook in de geloofshelden-lijst van Hebreeen 11 staan een aantal vrouwen.