Jaarthema

LEEF! Jouw volgende stap met God en mensen

Inleiding
Een prachtige uitdaging en opdracht: LEEF! Maar waarvoor dan en wie ben ik?
Vaak en veel genieten we in de kerk van de mooie boodschap van Jezus en wat dat betekent voor onze identiteit. Dat we geliefd en geaccepteerd zijn in hem. Dat is ook iets om te blijven doen.
Tegelijk is het leven met Jezus meer dan horen. Die boodschap vraagt erom uitgeleefd te worden. In Utrecht, Mijdrecht en Amstelveen zijn we alle drie in de kerk geregeld bezig met de vraag: Wie zijn we en waarvoor zijn we hier? Wat is onze missie? Wat is the ‘next step’? Die vraag naar de volgende stap komt op ons af als de ‘kerk’ – lokale gemeenschappen rondom Jezus – maar ook individueel op de plekken waar we wonen, werken en ontspannen.
Voor iedereen is er een next step in geloof: in het leven met God en de mensen om je heen. Voor de één is het een verkennende stap richting het geloof, voor de ander een verdiepende stap na al vele jaren te geloven, voor een derde een move naar buiten. De één zet zo’n stap in de bloei van z’n leven, de ander hoopt overeind te blijven staan onder de druk van het leven en stapjes te kunnen blijven zetten. Een volgende stap zetten doen we in goede én slechte tijden.
En telkens komt iedereen – bewust of onbewust – weer terug bij de vraag ‘wie ben ik/zijn we?’ en ‘waarvoor zijn we hier’? Ons mens-zijn bestaat uit een voortdurende herbezinning op ons doel in het leven als persoon en als gemeenschap in Utrecht, Mijdrecht en Amstelveen.
God is hier vrij uitgesproken over. Hij heeft grootse plannen – noem het gerust een missie – met de wereld en haar mensen. Telkens weer zendt God mensen individueel of als groep de wereld in om mee te doen in zijn missie.

‘Het is niet zozeer dat God een missie heeft voor de kerk in de wereld, maar dat God een kerk heeft voor zijn missie in de wereld.’ – Chris Wright

Alle maandthema’s geven aanzetten in het zoeken van jouw stap in het leven en naar antwoorden op de vragen: wie ben ik/wie zijn we en waarvoor zijn we hier?