Oktober

Mensen die Jezus’ grote verhaal voortzetten

Wie ben ik? 
Christenen zijn uitgekozen om het goede nieuws zelf te ontvangen en het ook weer door te geven. Dat goede nieuws – evangelie – is wel iets totaal anders dan een goed idee of goed advies, het is goed nieuws over iets dat echt gebeurd is en levens verandert. Hoe ben jij hierdoor veranderd?

Waarvoor zijn we hier? 
De missie van mensen die bij God horen is die goede gebeurtenissen bekend te maken op allerlei manieren. Maar wat komen we ‘brengen’ en moeten we wel iets komen brengen? Getuigen is één van de woorden die de Bijbel gebruikt voor de missie om bekend te maken wie God is en wat God door Jezus Christus heeft gedaan om redding te brengen. Getuigen heeft voor velen de klank van een evelator-pitch van het geloof afdraaien en hopen op een goede reactie. Maar getuigen moeten we dieper gronden; in het hele leven. In woorden én daden. In levensstijl én goede theorie. Interessant genoeg komt ons ‘getuigen’ niet alleen ten goede van hen die God nog niet kennen, maar het verstevigt ook het geloof en het begrijpen van de getuigen zelf.

Volgende stap:


Doen

Spreek als groep overdag af op een druk plein of bij een winkelcentrum en doe gedurende een uur goede dingen (een tas helpen dragen, afval opruimen, een praatje met een eenzaam iemand, fietsen oprapen, etc.). Drink daarna samen koffie.

Vragen
Wat is het evangelie?  (de vraag is een herhaling van vorige maand, maar mag telkens terugkomen op nieuwe manieren)
– Waar denk je aan bij ‘je getuigenis geven’? Hoe doe jij dat?
– Wat vind je van deze quote van Franciscus van Assisi?  ‘Verkondig Evangelie, desnoods met woorden.’
– Welk onderdeel van ‘voortzetten’ zou(den)  je/we meer moeten doen?
•bijdragen aan sociale gerechtigheid
•elkaar als gelovigen ondersteunen en voeden
•identificatie met Jezus, zodat? concreter! collega’s meer over hem willen weten
•door het werk voedt, kleedt, steunt, verzorgt en beschermt God de mensheid
•de schepping verzorgen en ook richting en structuur geven.
– Heb je voorbeelden van hoe omgang met niet-gelovigen je eigen geloof en verstaan heeft verstevigd?
– In de rechtspraak wordt soms gesproken van een ‘geloofwaardige getuige’. Hoe probeer jij geloofwaardig te zijn in hoe je als gelovige overkomt op anderen om je heen?

Bijbelteksten
:
Jesaja 43,8-13; 2 Timoteus 1,8; Handelingen 1,8; 1 Korintiërs 15,1-4; Lukas 4,16-19; Handelingen 4,1-22; Deuteronomium 4,32-39